älykästä lääkehoitoa yksilöllisesti™

ÄLYcast

Kuuntele vuoden älykkäimmät puheenaiheet

ÄLYcast on podcast-sarja, joka keskittyy lääke- ja terveysteknologia-alan ajankohtaisiin aiheisiin ja tulevaisuuden ilmiöihin. Tarjolla tuoreita näkökulmia ja terävää pohdintaa. Seuraa aiheeseen liittyvää keskustelua kanavissamme #ÄLYcast.

 

ÄLY 2020

DRA Consulting haluaa asiantuntijaorganisaationa edistää keskustelua lääke- ja terveysteknologia-alan tulevaisuudesta eri näkökulmista.

ÄLY-tapahtumat tuovat vuosittain esiin älykästä ja yksilöllistä lääkehoitoa käsitteleviä ajankohtaisia teemoja. Tänä vuonna ÄLY toteutetaan podcast-sarjana.

Pysy kuulolla vuoden älykkäimpien puheenaiheiden äärellä ja osallistu keskusteluun #ÄLYcast #ÄLY2020.

 

 

1. Lääkkeen arvo: tutkimus, teho ja toivo

Lääkkeet nähdään yhteiskunnassa helposti kulueränä, mutta harvoin puhutaan monipuolisesti lääkkeen arvosta. Lääkkeen kokonaisarvo ei muodostu pelkästään hinnan ja tehon perusteella. Mistä lääkkeen arvo koostuu? Mitä ovat lääkkeen kovat ja pehmeät arvot? Voisiko lääkkeillä olla arvoperusteinen hinta? Näitä aiheita pohditaan ÄLYcastin ensimmäisessä jaksossa.

Vieraana Juha Klefström Translationaalisen syöpäbiologian tutkimusyksikön tutkimusjohtaja Helsingin yliopistosta. Haastattelijana lääketieteeseen erikoistunut toimittaja Teija Riikola.